Öl
Bryggandet av öl i Japan hade sin start under
Edo-perioden när holländarna öppnade små ölserveringar för sjömän som arbetade
på handelsvägen mellan Japan och det holländska imperiet. Man lärde sig att
brygga enligt europeisk stil och än idag brygger man till största del ljus
lager.
Stora kommersiella märken såsom Asahi, Kirin och
Sapporo har gjort sig kända världen över för sin stora produktion och öl är idag lika vanligt i Japan som sake.
I Akebonos sortiment jobbar vi idag bara med ett
bryggeri. Det är ett micobryggeri i Mito, Ibaraki som drivs av två bröder.
Deras brandname är Hitachino Nest Beer, som kommer av namnet på orten där bryggeriet
ligger. Bryggeriet specialiserar sig på Ale och har i sitt standardsortiment 11
stycken olika med varierande smakprofiler.
Hitachino Nest Beer med sin karaktäristiska lilla
uggla på ettiken har vunnit tävlingar både internationellt och i Japan.
- Nest is best