Feature-18

Om oss

 Akebono startades 1997 av Åke Nordgren med ett brinnande intresse för mat och dryck som livsstil. Embryot finns att söka i sommarjobbet på Hotel Malmen i Stockholm på 60-talet och sedan med startandet av vin- och matlagningsklubb med vänner på 70- talet. Vägen gick över i medlemsskap i vinkällaren Storken på Östermalm under 80-talet och sedan medlemskap i vinkällaren Grappe. Detta var i början på 90-talet och det var också då första resan till Japan gjordes.

Den japanska kulturen och livsstilen imponerade och idén att starta ett företag som på ett lättförklarat och intressant sätt kunde föra fram det japanska budskapet om mat och dryck föddes.

Tillsammans med Suzanne Lindén och Dan Jay-Olsson driver Åke Nordgren sveriges ledande importföretag av japansk dryck där målet hela tiden är att utbilda och visa folk den fantastiska, men tyvärr ibland missförstådda, drycken från öst. Och intresset är stort! Nu för tiden kan man dricka sake på såväl finkrogar som små "hål-i-väggen" sushibarer.

Tillsammans har vi gjort över 130 resor till Japan under 28 års tid och kan svara på de flesta frågor både gällande japansk dryck & matkultur, och självklart allt annat du alltid velat veta.
Önskar du bli restaurang eller barkund hos oss så skicka dina uppgifter inkl serveringstillstånd till order@akebono.se så lägger vi upp dig som kund!

Akebono_AkeAkebono_Suzdan

Åke Nordgren

Suz Lindén

Dan Jay Lundgren

VD, Sommelier, Sake Sommelier
Domare i IWC, Sake Samurai

ake@akebono.se
Financial Director
suzanne@akebono.se

Import & Order
order@akebono.se
Marketing Director, Sommelier, Sake Sommelier


danjay@akebono.se
Mobil: +46 707 59 01 15Mobil: +46 70 733 67 88Mobil: +46 708 76 23 00