4 pers
Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 5 min
Färdigt på: 15 min
Ingredienser
Välj själv hur mycket av varje ingrediens du behöver
1 bit tonfiskfilé
japansk soja
vårlök eller gräslök
färsk ingefära
färsk vitlök
Gör så här
Skär tonfisken i bitar cirka 3x2 centimeter i omkrets och 10 till 12 centimeter långa.
Skala och riv den färska ingefäran mycket fint.
Skala och riv den färska vitlöken mycket fint. Finhacka gräslöken.
Lägg i en klick färsk riven ingefära och vitlök i en skål.
Häll soja över ingefäran och vitlöken.
Halstra tonfisken, i stekpanna eller med gasbrännare. Tonfisken ska vara helt rå inuti.
Skär upp tonfisken i cirka 5 små bitar och lägg upp snyggt på diagonalen så man ser den råa ytan.
Strö den finhackade gräslöken i sojan.
Servera sake av typ Kurashizuku till.