4 pers
Förberedelsetid: 2 tim
Tillagningstid: 15 min
Färdigt på: 2,15 tim
Ingredienser
600 g entrecôte eller biff, frusen
4 dl goma wakame
5 dl japanskt ris
Gomadare såsen
1.5 dl japansk soya
3 msk mirin
3 msk sake
1 st pressad vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
2 msk strösocker
2 msk sesamolja
sesamfrön till garnering
Gör så här
Låt entrecôten halvtina och skär den sedan i mycket tunna skivor.
Såsen
Blanda alla ingredienserna till såsen och låt entrecôte skivorna marinera i såsen under några timmar i kylen.
När köttet marinerats klart hetta upp en stekpanna och stek köttet utan marinaden på båda sidor under några minuter.
Koka resterande av marinaden i en kastrull tills den blivit tjock i konsistensen.
Häll över såsen på yakinikun.
Servera med kokt japanskt ris, goma wakame, purjolök eller valfria grönsaker.
Servera sake av typ Tamagawa Kimoto till.