Tsukiji

Världens största fiskmarknad

Öppettider
Yttre marknadsdelen: 5:00-14:00
Fiskmarknads delen: 9:00
Auktionsdelen: 5:25-6:15 (endast 120 platser)
Stängt: Söndagar, helgdagar och vissa onsdagar (se länk nedan)
Inträde: Gratis

Är du i Tokyo och vill se hur det går till innan fisken hamnar på din tallrik på sushibaren är fiskmarknaden Tsukiji ett måste.

Tsukiji är världens största fiskmarknad och hanterar blyga 2000 ton av havets olika läckerheter per dag. Det finns en auktionsdel, en fiskmarknads del för restauranger och konsumenter, en färsk grönsaksmarknad och ett antal butiker med köksredskap.

Tidig morgon är det som gäller för att få se tonfiskarna rullas in direkt från havet och auktioneras ut till restaurangägare. Vill man besöka själva auktionen ska man vara på plats kl 5 då dom första 60 personerna under 25 minuter kan ta del av auktionen. När dessa är färdiga bjuds 60 personer till in, vilket betyder att auktionen tar emot 120 gäster per dag.

Anledningen till detta är att många turister stört under auktionen och därför är regleringen hårdare - tänk på att du är på deras arbetsplats!

Är man inte riktigt lika morgonpigg kan man besöka själva fiskmarknaden från kl 9 varje dag, strosa runt bland över 500 fiskhandlare och se dom stycka, filea och sälja sina fiskar.

Ett sant nöje för en fiskälskare - och såklart luktar här inte fisk.